<< >>
<< >>

Visser vangt zalm in Groningse binnenstad

15/11/07, 14:49

GRONINGEN (ANP) – De Groningse sportvisser Patrick Mooibroek heeft deze week in het Reitdiep, even buiten de Groningse binnenstad, een zalm aan de haak geslagen. Een bijzondere vangst, stellen deskundigen van Sportvisserij Nederland donderdag. ’’De zalm komt van nature niet meer voor in de Nederlandse wateren.”

Mooibroek, die op zijn vaste visstekje normaal alleen snoeken of snoekbaarzen vangt, wist niet wat hij zag toen de vis opdook. „Omdat ik geen schepnet bij met had, heb ik het dier op m’n knieën uit het water getild.” Om zijn vangst op camera vast te leggen riep hij de hulp in van een bewoner van een nabijgelegen woonboot.

Een medewerker van Sportvisserij Nederland, die al een foto van Mooibroek kreeg toegestuurd, laat weten dat het slechts sporadisch voorkomt dat in Nederlandse wateren en grachten een zalm wordt gevangen. Hij vermoedt dat de vis vanaf zee „ergens een verkeerde afslag heeft genomen”, en zo in Groningen terechtkwam. Ook is het een mogelijkheid dat het gaat om een vis die eerder in de Nederlandse rivieren is uitgezet en verdwaald is.

De sportvisser heeft het dier, na het maken van de nodige foto’s, weer terug gezet in het Reitdiep. Volgens de deskundige is de kans groot dat de zalm het overleeft. „De zalm is een roofdier. Die komen overal wel aan hun trekken.”

Bron: Trouw.nl

 

Adres:
Droge Wijmersweg 5 - 107
1693 HP Wervershoof
Tel.: 0031 612164828
Links:
Snoekvissen
Dé site voor vissend Nederland.

Bungalowpark De Vlietlanden
Ongekende mogelijkheden.